Kurser

Bushcraft Uddannelsen

Bushcraft Danmark års kursus.

Er du også bidt af bushcraft, håndværk og det primitive friluftsliv og har du

en drøm om at eventyr i den canadiske vildmark, så er dennee unikke uddannelse noget for dig….

En weekend om måneden i et helt år fordyber vi os i bushcraften´s verden, med masser af undervisning af nogle af det dygtigste indenfor deres område.  Du får en grundig og gennemført undervisning i bla. navigation, kanosejlads og sikkerhed, campcraft og traditionelle håndværk, naturen som spisekammer, inkl tilberedning af forskellige slags vildt, 3 hele dage med NOLS wilderness first aid, overlevelse, fiskeri og meget mere. Hele kurset sluttes af med en fantastisk ekspedition til Yukon, Canada, hvor vi begiver os ud på en 11 dage lang kanotur i den enestående Canadiske vildmark, først på Teslin river og siden hen på Yukon river. Her vil være masser af muligheder for at bruge nogle af alle de færdigheder du har lært gennem året af, samt at opleve det rige dyreliv, se elge, bjørne, bævere m.m. i deres naturlige omgivelser.

Lyder dette som noget for dig, så læs mere om kurset herunder.

 

Undervisning :

1. Introtur, turplanlægning, udstyr og regler. Vi lærer at planlægge vores egen tur, ser på hvilket udstyr der virker og ikke virker, samt på reglerne for brug af naturen.

2. Værktøjs sikkerhed og vedligeholdelse, Ild og bål. Friktionsild, vi smeder vores eget ildstål, ser på tinder og lære som forskellige båltyper m.m.

3. NOLS internationale wilderness first aid kursus. 3 hele dage med anerkendte internationale undervisere fra NOLS. Vi lærer at tage os af alle skader, som kan opstå på tur. Undervises på engelsk.

4. Campcraft. Vi lærer at bruge naturen´s ressourcer på bæredygtigvis og bygger masser af relevante og spændende projekter, som rammesav, krympedåser, knive m.m.

5. Campcooking. Vi lærer om vilde spiselige planter og hvordan de bruges i madlavning, samt hvordan man tilbereder vildt, som rådyr, fugle, fisk m.m. Vi arbejder med primitiv madlavning over bål i alle former.

6. Grønt sløjd. Vi arbejder med snittearbejde og lærer om træsorter, snitteværktøj og teknikker og laver skeer, tallerkner og kuksa.

7. Kanosejlads. Weekenden går til Sverige, hvor vi lærer gode padle teknikker, sikkerhed og redning, både som enkelt kano og i grupper.

8. Navigation. I denne weekend lærer du alt om navigering i vildmarken, fra kort og kompas, hvordan du laver dit eget kort, til primitiv navigering med brug af naturen.

9. Shelter. Her lærer du at bygge en permanent lejr med god komfort, alverdens tarpopsætninger, shelters af naturen ressourcer, samt sommer og vinter shelters.

10. Flet og reb. Denne weekend står igen i håndværket´s tegn. Du lærer at flette brugbare redskaber af naturens materialer, som kurve, fiskeruser, samt at fremstille snor og reb til brug i og omkring lejren.

11. Fiskeri. Vi skal kunne skaffe mad fra naturen og her indgår fiskeri som en vigtig del af dette. I denne weekend lærer du om fiskeri, både med moderne redskaber og med primitive, samt om fiske arter og deres adfærd.

12. Overlevelse og redning. Her lærer du at klare dig med meget få midler, når turen “går galt” Du lærer at overleve i vildmarken, samt at blive reddet ud igen.

Slut ekspedition. Efter endt uddannelse er det tid til at prøve færdighederne af i virkeligheden. Derfor tager vi 11 dage til den Canadiske vildmark i Yukon territory, hvor vi sejler kano først på Teslin river og siden på Yukon river, sammen med vores Canadiske outfitter. Her er fantastiske muligheder for at bruge alle de mange færdigheder du har lært gennem kurset i helt unikke omgivelser. Vi flyver til Whitehorse og bliver indlogeret på et lokalt hotel inden vi bliver hentet af outfitteren og kørt ud til startpunktet. Herefter bruger vi 11 dage i vildmarken, hvor der er gode fiskemuligheder, masser af dyreliv, muligheder for at bushcrafte samt fantastisk natur. Turen slutter i Carmacks, hvor vi bliver hentet og kørt retur til den autentiske by Whitehorse med endnu en overnatning på hotel inden turen går hjemad igen. Se videoen her af turen.  https://youtu.be/Lv1XFvcUqZUhttp://   

Efter endt uddannelse og ekspedition, vil du få en afsluttende evaluering af dine undervisere og dit uddannelsebevis og vil have en grundig viden, samt færdigheder inden for bushcraft og primitiv friluftsliv både til eget brug, men også med mulighed for at undervise i disse ting, samt lave ture og ekspeditioner med andre.

Pris : 23995 kr inkl. al undervisning, forplejning, materialer og slut ekspedition.             

Ex. Transport til og fra kursusområdet, udstyr og flybillet Kbh/Whitehorse t/r

Bestil her!

Ved bestilling bliver du viderestillet til bushcraftbutikken og du indbetaler ved bindende tilmelding 10% af årskurset. Vi kontakter dig efterfølgende med mere info.                                                                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

    

 

Datoer 2022/23 : 27-29 maj, 24-26 juni, 8-10 juli, 26-28 aug., 16-18 sep, 28-30 okt, 25-27 nov, 9-11 dec, 20-22 jan, 17-19 feb, 17-19 marts, 14-16 april.

Canada ekspedition : Juli 2023

Betingelser for kurset.

Undervisningen foregår normalt fra fredag kl 17 til søndag kl 17 og det er muligt at overnatte i telt, tarp, hængekøje eller lign. på kursusområdet.

Undervisningen foregår hovedsageligt i Jyderup ( 4450) men enkelte gange også andre steder, som f.eks. syd Sverige. Transport til og fra kursus området, samt flybillet kbh,/Whitehorse t/r er IKKE inkl. ( flybilletten koster i 2020 mellem 5000-6000 kr t/r )

Alle med almindeligt helbred kan deltage i dette kursus uanset forudgående erfaring.

Kurset kan betales af 1, 4 eller 12 gange og er bindende ved tilmelding. Al undervisning, forplejning og materialer til undervisningen er inkl. i prisen.

Alkohol er ikke tilladt på kurset, med mindre det er under særlige omstændigheder.

Hunde er tilladt at medbringe til undervisning, så længe de er lydige og i snor.

Forsikring under kurset og slut ekspeditionen skal varetages af deltagerne selv og al deltagelse er på eget ansvar.

For mere info om dette kursus, kontakt os på kontakt@bushcraft.dkTranslate »